Nyhetsbrev - Juli 2021
 
Full Image

 

 

 

Molanders – 100 år

Full Image

1980 talet

Den stora framgången med Pentax-försäljningen på 70-talet ledde till att japanska Pentax beslöt att öppna ett eget distributionsbolag i Sverige 1981, och en stor del av Molanders omsättning föll bort. Samtidigt övertog Molanders en rad andra agenturer. Bl.a. Yashica/Contax, Zenza Bronica, Tamron och Cosina på konsumentsidan, och Hope, Sitte, Poliellettrionica, Seal och X-Rite på yrkesfotolabbmarknaden, där redan Durst utgjorde basen i sortimentet.
Sinar storformatskameror, Profoto studioljus och Foba studiostativsystem fann också stor marknad när reklamfotografin toppade med höga kvalitetskrav för filmrepro till tryck. Bl.a. hos IKEA i Älmhult för deras expanderande katalogproduktion.

1986 tar Jan Olle Molander över som VD och fjärde generation i företaget.
AV-Gruppen startas som marknadsförare av Liesegang OH- och yrkesprojektorer och Abodia bildförvaringssystem. Hjalmar von Rüdiger blir ansvarig för Molanders Yrkesfotobutik på Warfvinges väg, med senare flytt till Norr Mälarstrand.
Under 1980-talet arrangerade Molanders vidare sina uppskattade ”Industridagar” samt löpande yrkeskursverksamhet bl.a. i storformatsfotografi med Sune Ekstrand.
Photokina-mässorna i tyska Köln som arrangerades vartannat år slog alla rekord med både utställare och besökare och speglade hela fotomarknaden i 14 jättelika utställningshallar. Eva Molander-Mellin, syster till Jan Olle, tillträder som inköpsansvarig.
yd2 yd2 yd2
Full Image

 

 

 

yd2

Bläck

Passa på att fylla på bläcklagret inför sommaren.
Just nu får du som kontokund 60 dagars kredit vid order senast 7/7-21!

Prislista Bläck>


 

 

 

yd2

Papper & Media

Passa även på att beställa fotopapper, canvas, fineartpapper mm. 
Just nu får du som kontokund 60 dagars kredit vid order senast 7/7-21!

Prislista papper & media> 

 

 

yd2

Discover broncolor webinar

Efter framgångsrika virtuella seminarier med partners samt landsspecifika onlinevenemang för kunder öppnar Broncolor nu golvet för en bred publik: under de närmaste månaderna erbjuder de gratis ljus-seminarier via webinar. Konceptet liknar de välkända seminarierna med Urs Recher och innehåller ljus och produktspecifika ämnen.
Du hittar seminarierna här>

 

 

 

yd2

Kaiser YouTube Channel

Spana in Kaisers YouTube-kanal där du får en massa tips och tricks!
Du hittar kanalen här>

 

 

 

Full Image

Trevlig och skön sommar!

Önskar vi, Hubbe, Nicce, Hjalmar och Jan Olle.

Veckorna 28-31  är kontoret obemannat men vi nås löpande på telefon 08-680 15 70, samt efter överenskommelse även på kontoret för in- och/eller utleveranser!

 

 

 

yd2


Följ oss på Instagram!

 

 

 

yd2

 

 

 

Alla priser ex. moms & eventuell frakt. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar.

 

 

 

Map
Molander & Son AB - Bondesonsgatan 1 - 112 52 Stockholm
T-bana: Kristineberg
Tel. 08-680 15 70

info@molanders.se
www.molanders.se