Nyhetsbrev - Augusti 2021
 
Full Image

 

 

 

Molanders – 100 år

yd2 yd2

1990 talet

Detta årtionde inleds med fortsatt stark marknad både för företagets konsumentprodukter via fotofackhandeln och yrkesfotoförsäljningen, speciellt på fotolabbsidan med system för flera processer som Kodaks C41, E6, R3 och RA4 för både film och papper. 1991 samlar Molanders representanter för tio ledande svenska yrkesfotolabb till en studieresa till Durst i norra Italien/SydTyrolen, vilket sedan blir starten på Sveriges Yrkeslabbförening. 1991 övertar Molanders distributionen av Broncolor studioljus.

Årtiondet inleds också med kraftig försvagning av den svenska kronan som devalveras samtidigt som vår inhemska bankkris utlöses. Oron på marknaden hämmar investeringsviljan och konjunkturen mattas.

För Molanders utgör MacWorld-mässan i Älvsjö 1993 startskottet på en hel omställning till den digitala bildtekniken som inom loppet av några år kommer att ersätta mycket av silvertekniken, med jämnare och bättre bildkvalitet och stora miljö-, tids- och kostnadsbesparingar. Konsekvensen blir en hel strukturomvandling av fotobranschen. Molanders äntrar den digitala bildtekniken med system från PhaseOne och Dicomed (första högupplösta skannande 4x5”-bakstyckena), Cactus RIP, XEROX elektrostatprinter, Durst Lambda/Rho, Epson mfl. Varumärket BigPrint inregistreras och marknadsförs av Molanders avdelning Sign&Display.

1995 – Niclas Blyberg, fotograf med marknadsutbildning från Berghs, börjar på firman med ansvar för ”digital capture” och de första kommersiella chip-bakstyckebaserade kamerasystemen från Sinar och Leaf introduceras. Molanders arrangerar ett antal fotografsymposier bla i Oxelösund, Stockholm/Helsingfors, Utö och Häringe Slott där många deltar vid föreläsningar i och kring digital bildteknik. Man sätter också upp sitt Photurum, digitalhyrstudio, vid Fotohuset i Skärholmen för att driva marknaden.

1996 anställs Hubert Wojtyna som senare blir ansvarig för försäljning och support av företagets bläckbaserade storformatskrivare, främst från Canon och Epson, samt bläck och media. Samma år öppnar Molanders sin första hemsida på World Wide Webb och Internet-eran tog fart.
yd2 yd2

 

 

 

yd2

LAOWA 

Molanders är nu återförsäljare för Laowas högkvalitativa objektiv som passar de flesta DSLR kameror på marknaden. För mer info går till www.laowa.se.

Prisexempel:

Laowa 100mm Macro 2x
Pris: 5 252:- ex moms

Laowa 15mm f/4.0 Wide angle macro
Pris: 5 228:- ex moms

Laowa Argus 33mm f/0.95 CF APO
Pris: 5 047:- ex moms

Prislista här> 

 

 

yd2

Eizo Sommarkampanj

Bildskärmar till sommarpriser!

Eizo ColorEdge CG2730 27": 12 800:- 

Eizo ColorEdge CG2420 24": 10 600:-

Kampanjen gäller till och med 13/8-2021.
Priser ex moms.
 

 

 

yd2

Lacie

Glöm inte att göra backup på dina semesterbilder!
Just nu kan du köpa LaCie Rugged Mini 4 TB Portable Rugged - Orange - USB 3.0 - 5400rpm för endast 1500:- ex moms 

 

 

yd2

Canon Storformatsskrivare

Under augusti kan du köpa Canons iPF Pro-serie till kampanjpris av oss.

Canon iPF Pro-2100 inkl. benställning
Pris: 24 500:- ex moms

Canon iPF Pro-4100 inkl. benställning
Pris: 41 999:- ex moms 

 

 

yd2

BD Bakgrundspapper

Beställ minst en rulle bakgrundspapper i valfri färg och få med en Xacto-kniv på köpet.

Saknar du BD's Swatch-book?
Kontakta oss så skickar vi en utan kostnad.

Färgkarta>
 

 

 

yd2


Följ oss på Instagram!

 

 

 

yd2

 

 

 

Alla priser ex. moms & eventuell frakt. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar.

 

 

 

Map
Molander & Son AB - Bondesonsgatan 1 - 112 52 Stockholm
T-bana: Kristineberg
Tel. 08-680 15 70

info@molanders.se
www.molanders.se