Gå direkt till innehåll
Fånga det där alldeles speciella med Canons nya kompakta systemkamera – EOS M6

Pressmeddelande -

Fånga det där alldeles speciella med Canons nya kompakta systemkamera – EOS M6

Canon, marknadsledare inom digital bild, lanserar en ny modell i EOS M-familjen – EOS M6 – en systemkamera med Canons förstklassiga funktioner i ett kompakt hus. Den innehåller den allra senaste fototekniken, en 24,2 megapixels APS‑C‑sensor, Dual Pixel CMOS AF och DIGIC 7. EOS M6 har spegelreflexkamerans hastighet och kvalitet i ett kompakt hus som lätt kan hänga med överallt. Tagningar via LCD-skärmen lockar till ovanliga vinklar och kameran är startklar direkt.

Kraft och stil
Canons DIGIC 7-processor har förstärkt bearbetningskraft och ger fylliga, detaljrika bilder, oavsett ljusförhållanden. Använd EOS M6 i allt från riktigt soliga dagar till sena vinterkvällar. Tillsammans med en 24,2 megapixels CMOS-sensor och Dual Pixel CMOS AF uppnås samma kvalitet och hastighet som med en spegelreflex-kamera. EOS M6 tar bildserier med 7 bilder per sekund, eller 9 bilder per sekund med låst AF – inga spontana ögonblick eller actionhändelser går förlorade. Kamerans stabilisering utifrån fem axlar ger stadiga, jämna Full HD 60p‑filmer och förbättras ytterligare genom användning av ett objektiv med dynamiskt bildstabiliseringsteknik, som till exempel EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM.

EOS ikoniska design och reglage
Med Canons klassiska EOS-design är EOS M6 den perfekta följeslagaren på äventyr, redo att fånga alla kreativa ögonblick. Intuitiv, stor och vinklingsbar LCD‑touchskärm och en inmatningsratt som hanteras enkelt via tummen ger fullständig och smidig kontroll över kameran.

Anslut och dela
EOS M6 har inbyggd Wi-Fi och NFC-anslutning för snabb och enkel bilddelning. Via Bluetooth®* kan en konstant anslutning skapas mellan kameran och en smartphone. Kameran behöver alltså inte ens tas upp från väskan för att visa och överföra bilder. Bluetooth® kan också användas för att fjärrstyrt ta en gruppbild eller selfie eller för att fotografera djur utan att störa dem i onödan.

En helt ny sökare
Canon lanserar samtidigt den elektroniska sökaren EVF-DC2, en kompakt och lätt extern elektronisk sökare som både är kompatibel med EOS M-kamerorna – inklusive EOS M6 – och med flera olika PowerShot-modeller. Den nya sökaren av 0,39-typ har en display på 2,36 miljoner punkter som visar varenda detalj, och 100 % täckning säkerställer att allt som uppfattas med ögat också fångas i bilden. Den elektroniska sökaren visar rörelse i realtid med ett uppdateringsintervall på upp till 120 bilder per sekund och gör det enkelt att växla mellan tagningar via skärm och sökare bara genom att höja kameran upp mot ansiktet. Sökaren väger bara 29 gram och passar perfekt i utrustningsväskan tillsammans med EOS M6.

EOS M6 – viktiga egenskaper:

  • Imponerande kvalitet, litet format
  • Prestanda när det behövs som mest
  • Nya nivåer för kreativa filmer
  • En blandning av kompakt- och systemkamera
  • Dela bilderna med hela världen – inga kablar behövs

Elektronisk sökare EVF-DC2 – viktiga egenskaper:

  • Komponera med tillförsikt
  • Ett annorlunda sätt att jobba
  • Smidig design, hänger med överallt

* Utrustad med energisnål Bluetooth®-teknik. Bluetooth®-märket och dess logotyper är registrerade varumärken som ägs av Bluetooth SIG, Inc. och Canons användning av sådana märkningar sker på licens. Övriga varumärken och märkesnamn tillhör respektive ägare.

Rekommenderat pris
EOS M6, 8530 kr inkl. moms (6398 kr exkl. moms)
EVF-DC2, 2729 kr inkl. moms (2046 kr exkl. moms)

Säljstart
April 2017

Ämnen


För mer information och pressbilder - besök Canons pressrum

För mer information, kontakta:
Anders Sävås, Produktspecialist
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 86 89
E-post:anders.savas@canon.se

Gunilla Tjärnberg, Pressansvarig
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 85 13
E-post: gunilla.tjarnberg@canon.se

Om företaget Canon

Canon Svenska AB marknadsför och säljer Canons branschledande produkter och lösningar på den svenska marknaden. Försäljningen av företagsprodukter och tjänster sker både genom franchisingkedjan Canon Business Center och fristående återförsäljare. Företaget marknadsför och säljer också konsumentprodukter inom bildhantering genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare. Canon Svenska har 400 anställda och omsätter ca 2 miljarder kronor. Canon Svenska är en del i den världsomspännande koncernen Canon Inc som omsätter 280 miljarder och har 197 000 anställda – varav 17 000 i Europa. Canon är ett av världens mest forskningsintensiva företag och under 2015 lämnades 4134 patent in, vilket är flest bland alla japanska företag. Canons filsosofi, Kyosei, är att arbeta tillsammans för allas bästa. Där ingår Canons miljöarbete som syftar både till att minska den egna miljöpåverkan och att hjälpa kunderna minska sin miljöpåverkan genom rätt val av produkter.Mer information om Canon finns på www.canon.se.

Kontakter

Elif Bilyar

Elif Bilyar

Presskontakt Kommunikationschef B2B & Corporate +46739788652 LinkedIn
Maria Fagerström

Maria Fagerström

Presskontakt PR & Social Media Specialist Presskontakt för området B2C/konsumentprodukter +46 (0)73 978 89 25

Om företaget Canon

Canon Svenska AB är en del i den globala koncernen Canon Inc. som erbjuder produkter och tjänster inom innovativ bildhantering. Allt ifrån kameror, skrivare och tryckeriutrustning till tjänster för lagring och delning av bilder, dokumenthantering och digitalisering av processer. Canon Inc. som grundades 1937 omsätter cirka 4181 miljarder Japanska Yen och har 180 775 anställda – varav 22 214 i EMEA. Canon Svenska har 260 medarbetare och omsätter ca 1 miljard kronor genom direktförsäljning, franchise och fristående återförsäljare. Canon är ett av världens mest forskningsintensiva företag och under 2023 lämnades det in 2 890 USA-patent. Canons filosofi, Kyosei, är att arbeta tillsammans för allas bästa. Där ingår Canons miljöarbete som syftar både till att minska både den egna, och kundernas, miljöpåverkan.

Mer information om Canon finns på www.canon.se.